HANUŠOVICE
Ze čtyřiceti pivovarů má nejlepší dvanáctku Pivovar Holba v Hanušovicích na Šumpersku. Vítězné ocenění a titul Pivo České republiky 2009 udělila porota degustační soutěže Holbě Premium.
Třináctého ročníku soutěže, která proběhla v Českých Budějovicích v rámci Slavností piva, bojovalo o titul 40 pivovarů z České republiky i Slovenska s více než 180 pivy. "Pivovary usilovaly o titul ve třinácti kategoriích, Holba zvítězila v prestižní kategorii prémiových piv," řekla mluvčí pivovaru Hana Matulová.
Hanušovické pivo Holba patří k nejlépe hodnoceným, o čemž svědčí třináct medailí získaných v posledních třech letech. "Získaná ocenění potvrzují vysokou kvalitu oceněného piva. Těší nás, že jedinečné vlastnosti našeho piva, oceňují nejen odborníci, ale především konzumenti," uvedl výkonný ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka.
Pivovar Holba ročně vyrobí více než 400 tisíc hektolitrů zlatého moku, z toho 40 tisíc hektolitrů ležáku distribuovaného v lahvích a sudech. Většinu produkce prodá v tuzemsku, především na Moravě a východních Čechách.