MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Náměstí ve Valašském Meziříčí odhalilo 300 let starou dlažbu

V uplynulých dnech provedli zaměstnanci Muzea regionu Valašsko zkušební sondu do podkladových vrstev valašskomeziříčského náměstí. Podařilo se jim obj

Lymfodrenáže pomáhají onkologickým pacientům Nemocnice Prostějov

Když se řekne lymfatická masáž, většina lidí si představí kosmetickou proceduru. Tyto terapie však pomáhají také u vážně nemocných onkologických pacie

Bezruči uzavřou letošní sezónu nad Ostravou!

I v době úpadku kultury a všeobecného chaosu na tomto poli se může stát, že se náhle objeví něco nového, co rozzáří jinak zdánlivě šedivou oblohu. Na

DNES SE STALO

POZVÁNKA OBRAZEM