MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
Autor / zdroj: -pix-
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Náměstí ve Valašském Meziříčí odhalilo 300 let starou dlažbu

V uplynulých dnech provedli zaměstnanci Muzea regionu Valašsko zkušební sondu do podkladových vrstev valašskomeziříčského náměstí. Podařilo se jim obj

Lymfodrenáže pomáhají onkologickým pacientům Nemocnice Prostějov

Když se řekne lymfatická masáž, většina lidí si představí kosmetickou proceduru. Tyto terapie však pomáhají také u vážně nemocných onkologických pacie

Bezruči uzavřou letošní sezónu nad Ostravou!

I v době úpadku kultury a všeobecného chaosu na tomto poli se může stát, že se náhle objeví něco nového, co rozzáří jinak zdánlivě šedivou oblohu. Na

DNES SE STALO

POZVÁNKA OBRAZEM