MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
Autor / zdroj: -pix-
20.11.2018

Kuřecí stehýnka pečené na pivu

Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.

Suroviny pro cca 4 porce

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 180 ° C.

Do hrnce nalijeme pivo, přidáme med, prolisovaný česnek, kurkumu, zázvor, špetku cayenského pepře, sůl a pepř. Směs necháme svařit asi na polovinu, aby byla lesklá a hustá.

Nalejeme ji na stehýnka v míse a ze všech stran je obalíme. Pak vyklopíme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Nakonec potřeme slunečnicovým olejem a pečeme do zlatova a křupava.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

SZZ Krnov postupně otestuje na COVID-19 všechny zaměstnance

Všech osm set zaměstnanců Sdruženého zdravotnického zařízení Krnov absolvuje z preventivních důvodů rapid test, který detekuje přítomnost COVID-19.

Roušky pro Přerovany šijí i plavčíci a úřednice

Rouškovník v průjezdu Městské policie Přerov na Masarykově náměstí je stále v provozu. Kdo má doma přebytek ústenek a může je darovat, bude vítán.

Sběrný dvůr v Přerově se otevře na dva dny v týdnu

Sběrné dvory Technických služeb města Přerova, které byly kvůli nouzovému stavu uzavřeny, čeká částečné zprovoznění.

DNES SE STALO

KULTURA9. dubna 1667

v pařížském Palais Royal se koná první veřejná výstava umění.

ZDRAVÍ9. dubna 1951

chirurg Jan Bedrna na čerstvě otevřené Vojenské lékařské akademii v Hradci Králové provedl první úspěšnou operaci chlopně. V tomto okamžiku se zrodila česká kardiochirurgie.

POZVÁNKA OBRAZEM