MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.9.2018

Garden Food Festivalu zaplnil náměstí spoustou lákavých specialit

ZLÍN

Třetí ročník Garden Food Festivalu přilákal na náměstí Míru během víkendu téměř 14 tisíc návštěvníků. Oblíbená gastronomická akce představila opět 65 zajímavých konceptů české i zahraniční kuchyně místních i přespolních restaurací a regionálních vystavovatelů.

„Počasí nám až na závěr sobotního dne poměrně přálo, což se projevilo i na velké návštěvnosti. Ta se přiblížila téměř čtrnáctitisícové hranici. Určitě se na tom pozitivně podepsala i skutečnost, že se letos ve Zlíně nevybíralo vstupné,“ hodnotí situaci za pořadatele Pavel Vysloužil.

Šedesát pět restaurací a regionálních firem nabízelo gurmánské lahůdky i osvědčenou klasiku. „Opět se potvrdilo, že lidé chtějí zkoušet netradiční pokrmy a zahraniční kuchyně ze zemí jako je Srí Lanka, Argentina nebo Vietnam,“ upřesňuje Vysloužil a dodává: „Největší úspěch zaznamenaly již tradičně burgery na všechny způsoby od klasických až po trhaná kachní, hovězí i vepřová masa. Zájem byl také o BBQ žebra, která u své pojízdné restaurace připravoval na grilu tým Zdeňka Pohlreicha.“

Ten byl již tradičně hlavní hvězdou festivalu nejen na pódiu, ale i ve své nové pojízdné restauraci Wheels restaurant, kde hostům prostřednictvím svého tříchodového menu nabídl mimořádný kulinářský zážitek. Po oba dny měla jeho originální restaurace na kolech zcela vyprodanou kapacitu a obsloužila na čtyři sta hostů. Na Garden Food Festivalu je vždycky parádní atmosféra. To se potvrdilo i tentokrát,“ konstatoval populární „šéf“, který se divákům v neděli představil na pódiu hned dvakrát.

Kromě něj se o atraktivní gastronomický program postarali například Pavel Sapík z restaurace Terasa u Zlaté studně, David Valíček z Food Ateliéru z Ostravy, Robert Chlebiš se svou medovou a Jan Jašek se svou chilli show nebo třeba Miroslav Gregor, který zde představoval kohouta jako nejlepší drůbež. Jeho restaurace Hungry Rooster byla také co do objednávek neúspěšnějším vystavovatelem, který během víkendu obsloužil na 1700 zákazníků. „Vycházíme ze statistik nového elektronického systému. Ten si mohli po předchozích letošních zastávkách festivalu poprvé vyzkoušet také lidé ve Zlíně. I zde se nám platba prostřednictvím čipu osvědčil,“ dodává Pavel Vysloužil. Nejvíce návštěvníků u stánků nakupovalo v neděli ve 13:30. V průměru vystavovatelé vydali během jedné minuty 70 objednávek.

Organizátoři na závěr festivalu předali přebytky jídla humanitární organizaci Potravinová banka ve Zlínském kraji. Ta získává bezplatně potraviny od obchodních řetězců, výrobců i soukromých dárců a takto získané potraviny rozděluje mezi své členské organizace.

Zlínský Garden Food Festival uzavřel úspěšnou sérii zastávek festivalu, který se letos představil v Ostravě, Olomouci a nově také v Rožnově pod Radhoštěm.

Více informací o projektu získáte na www.gardenfoodfestival.cz.

Autor / zdroj: Kateřina Martykánová

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Zámek Vsetín zve na Konopný den

Bohatý program nejen pro dospělé, ale i děti, nabídne akce s názvem Konopný den, která proběhne v sobotu 26. října na zámku Vsetín.

Post

Džemfest hlásí vyprodáno, o poslední lístky vypukne marmeládová bitva

Oblíbený šumperský festival Džemfest jako každý rok hlásí několik dnů předem vyprodáno. Hudební fanoušci, kteří se na akci těšili a nekoupili si včas

Post

Podzimní mlsání na hradě Šternberk

V sobotu 19. října 2019 se ponese hradem Šternberk vůně dobrého jídla, neboť na tento den se připravuje gurmánský festival - PODZIMNÍ MLSÁNÍ. Stejně j

PARTNEŘI

www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA