AKTUÁLNĚ / Společnost

V Trojanovicích bude hospodu provozovat obec
 
Autor / zdroj foto: Bc. Barbora Žembová

TROJANOVICE

Jedno z nejtradičnějších míst v Beskydech ožívá. V Trojanovicích v pátek otevřeli restauraci Rekovice, na jejímž řešení se podílel známý architekt Kamil Mrva a architektka Romana Mališ Bíková. Jako jednu z mála v České republice ji bude provozovat obec. Rekovice nabídnou tradiční valašskou a českou kuchyni, pokrmy ze surovin od místních farmářů i výborné pivo. Díky spolupráci s pivovarem Radegast má restaurace špičkové vybavení pro skladování a čepování piva. Za pípou budou v Rekovicích zkušení výčepní v čele s Nikol Bahrovou, která je nositelkou titulu "Paní výčepní" a účastnicí soutěže Master Bartender.

"Našim motem je NOVÁ CESTA K TRADICI. Hodláme vytvořit kvalitní restauraci pro místní obyvatele i turisty, kteří míří do Beskyd a hledají příjemné místo, kde na ně dýchne atmosféra Beskyd. V naší restauraci si užijí tradiční valašskou pohostinnost, ochutnají místní speciality a pivo. Vše zpracované moderními technologiemi v moderním prostředí," říká starosta Trojanovic Mgr. Jiří Novotný. Restaurace je umístěna v jedinečném prostředí, v blízkosti amfiteátru, skokanského můstku a dalších turisty vyhledávaných míst.

Jednoduchý a elegantní styl restaurace i upravené okolí má na svědomí dvojice architektů Kamil Mrva a Romana Mališ Bílková. Na realizaci se částečně podíleli i místní obyvatelé a společnými silami tak dali vzniknout prostoru pro více než 100 hostů.

Jídelní lístek sestavil šéfkuchař Petr Bárta, patronem Rekovické kuchyně je známy šéfkuchař Petr Hajný. Spolupráce s místními dodavateli, např. se pstruhařstvím Halamíček z Rožnova pod Radhoštěm, rodinnou biofarmou Rudimov v Bílých Karpatech či kozí farmou z Rožnova p. Radhoštěm zajistí čerstvé suroviny pro místní speciality. V jídelním lístku nechybí místní speciality jako například Rekovické brambory se slaninou a cibulí, pohankové placičky či bramborový podlesník.

Co návštěvníci restaurace Rekovice jistě ocení je péče o pivo. Restaurace například používá speciální chladící šuplíky na výčepní sklo. Pivo se čepuje do ideálně nachlazené mokré sklenice a netrpí tak teplotním šokem. V restauraci si také můžete přihlásit do Pivní akademie, kdy si sami pod dohledem odborníků vyzkoušíte správné čepování piva a dozvíte se spoustu zajímavostí o pivu.

Koncept je jedinečný také přístupem k hudbě, která tvoří atmosféru prostředí. Garantem hudby a hudebních akcí, které se budou v Rekovicích konat je Marian Friedl, pedagog, hudební výzkumník a redaktor Českého rozhlasu.

Restaurace má otevřeno každý den od 11 hod do 22 hod. Od června pak nabídne i možnost ubytování. Veškeré informace o restauraci, možnosti ubytování i okolí najdete na internetových stránkách www.rekovice.cz.

Autor / zdroj: Bc. Barbora Žembová

Partneři

Aguglia
Aktivní dítě
Maminčino koření
IP Polná
WWW design
trendhim.cz
Vitakraft
Koyo Bearings Česká republika s.r.o.